BĚH RODNÝM KRAJEM EMILA ZÁTOPKA 17.9.2016

16.09.2016 21:47

 

Emil Zátopek. Fenomenální sportovec, před jehož pokorou i odhodláním se dodnes klaní celý svět. Staňte se i vy na malou chvíli sportovcem tělem, ale hlavně duší, stejně jako tento kopřivnický rodák, který se díky své píli a lásce ke sportu stal právem obdivovaným atletem, slavným napříč kontinenty. Sdílejte odkaz nejlepšího olympionika 20. století, pana Emila Zátopka, a zúčastněte se prestižního běhu jeho rodným krajem.

 

Zářijová sobota patří v Kopřivnici běhu

 

Zářijovou sobotu, která připadne nejblíže dni narození Emila Zátopka – tedy 19.9.1922 - se v jeho rodné Kopřivnici uskuteční soutěžní dopoledne, které patří jak dětem, tak dospělým. Nejprve se – letos už po 14té – uskuteční Lidový běh Kopřivnicí, kde společně poběží každý, kdo má nohy či kolečka. Zúčastnit se můžete se svými dětmi, vnoučaty, miminky s kočárky či pejsky. Vnitřní sounáležitost, kterou ve svém srdci pocítíte, vás naplní dobrou náladou minimálně na celý den a délku 410m zvládne svým tempem opravdu každý.

Po Lidovém běhu se na startovní čáru statečně postaví nejmenší běžci a běžkyně – děti ročník 2013 a mladší - a po nich dalších 11 dětských kategorií, dle věku i rozdělení na mladé běžce a běžkyně. Všichni účastníci získají v cíli sladkou odměnu, pamětní tričko, a vyhlášení výsledků se bude týkat všech dětí ve všech kategoriích, které cílovou pásku protnou jako první až šestý, či šestá. Jako milé překvapení je pro všechny malé atlety připravena také tombola o ceny pro účastníky Běhu dětí Kopřivnicí.

 

Běh rodným krajem Emila Zátopka odstartuje paní Dana Zátopková

 

Paní Dana Zátopková, také úspěšná sportovkyně a olympionička, manželka Emila Zátopka, odstartuje i letos hlavní závod. Start je v 11 hodin, nedaleko památníku Emila Zátopka u Technického muzea v Kopřivnici, a na závodníky čeká trasa dlouhá 22,3km s cílem ve Valašském městečku v Rožnově pod Radhoštěm, kde je ve Valašském Slavíně místo posledního odpočinku Emila Zátopka.

Jako každým rokem i letos, se jako symboly sportovního ducha spolu s paní Danou Zátopkovou zúčastní této akce jako hosté členové a zástupci Českého klubu olympioniků a Českého olympijského výboru.

 

Novinky pro letošní rok

 

Letošní ročník s sebou přináší vyhlášení nejstaršího běžce a běžkyně a nejlepšího běžce a běžkyně z Kopřivnice a Rožnova pod Radhoštěm. Společného sportovního ducha mohou otestovat firmy – letos je novinkou firemní týmová soutěž družstev, věcné ceny získají tři nejlepší týmy.

 

Jako každým rokem pak sobotní dopoledne zpříjemni Městský dechový orchestr Kopřivnice.

 

Zažijte atmosféru vítězství a svou účastí udržujte plamen lásky, přátelství a sportu, který zažehl Emil Zátopek a jeho odkaz v našem lidském JÁ bude žít stále dál.