JAK VYBRAT KOBEREC do dětského pokoje

27.12.2016 14:32

 

Ať už malé miminko, které sotva začíná pást koníčky, nebo batole, které si posílá autíčka na zemi, či předškolák, který si rád skládá puzzle – každý kluk či holka ocení dětský kusový koberec. A vybírat je opravdu z čeho. Výhody i uplatnění kusového koberce pro děti oceníte i vy.

 

Výhody ocení děti i rodiče

 

Klasické koberce jsou tak trochu na ústupu, nebo spíše mají velké konkurenty. Vinyl, linoleum, marmoleum, dlažba či plovoučka – to jsou trendy záležitosti dnešní doby. Jsou praktické, hlavně v rodinách s dětmi či čtyřnohými kamarády, lehce se udržují a vypadají skvěle. Ovšem rozhodně nezahřejí tak jako koberec, pokud pod nimi nemáte podlahové vytápění. A proto dětský kusový koberec je skvělá jistota, jak mít svou ratolest při jeho hrách a objevování v teple a bezpečí. Nejen, že vám dítko nenastydne, ale koberec ztlumí i případný pád. Dokáže také opticky oddělit hrací koutek například v obývacím pokoji, či pokojíčku, ale jeho výhody oceníte i při položení na koberec klasický. Děti často drobí a s jídlem či pitím se nějaké té nehodě nevyhnete. Díky kusovému koberci si tak nezašpiníte koberec celoplošný.

 

Výběr, až oči přechází

 

Zajásají holčičky i kluci, dokonce i puberťáci. Kusové koberce se vyrábí v opravdu pestré škále a designeři mají spoustu skvělých nápadů. V obchodě tak narazíte na koberec :

  • jako podklad pro hru - člověče nezlob se

  • mapu světa kde se děti naučí třeba kde žije slon, lední medvěd nebo delfín

  • plný cest jako stvořený pro závodění s autíčky

  • velké parkoviště pro závoďáky

  • skákací panák a mnoho dalších

Vybírat můžete také s pestré škály velikostí a tvarů těchto koberců a tak vyberete přesně takový jaký bude pasovat k vám domů.

 

Kam s ním

 

Dětský pokojíček je to pravé místo, ale nenechte se omezovat místem určení. Klidně můžete díky němu dětem vymezit prostor v obývacím pokoji či kuchyni a budete tak mít vy i děti pod kontrolou pořádek. Díky nízké váze jej lehce přenesete dle potřeby, takže můžete dětem vytvořit dočasný víkendový domeček třeba na chodbě, nebo jej během návštěvy přesunete do obýváku a všichni budete pohromadě.

 

Péče je snadná

 

Péče o dětský koberec je skvělá. Drobné nečistoty odstraníte stejně jako z koberce velkého, ovšem díky menším rozměrům tento koberec snadno vyperete ve vaně či sprchovém koutu a necháte uschnout třeba na prádelní šňůře, a třeba i balkóně. Nemusíte tak zvát žádnou firmu na čištění a koberec bude zářit čistotou a vaše dítě si bude hrát v čistém prostředí. A prát jej můžete klidně každý měsíc.