Mateřské mléko nebo umělé

30.08.2015 22:08

Televizní reklamy na nás chrlí výhodné nákupy, akční balení a spokojená miminka s plnými bříšky, které jsou dobře napapané díky zaručeně zdravé umělé výživě.

Na druhou stranu občas se někde objeví článek o nesporných výhodách kojení. A mezi těmito možnostmi stojí hormony rozbouřená nastávající maminka s kulatícím se bříškem, která chce pro své tak očekávané dítko to nejlepší.

 

Pohodlí nebo přirozenost?

 

Umělá výživa je z pohledu mnoha maminek pohodlnější a to hned z několika důvodů. Bezesporu estetická stránka, kdy nemusíme řešit zemskou přitažlivost a zachováme si dekolt jako dřív. Maminky se nemusí trápit odříkáním si kávy, alkoholu a už vůbec končit s bujarým nočním životem. Lahvičku dokáže ohřát každá babička, tetička či chůva.

 

Nic není jenom černé nebo bílé.

 

Ovšem na druhou stranu kojení sice jde zemské tíži naproti, ale ta stejně dožene časem každou z nás. Navíc mnohdy díky němu se obsah podprsenky tak nějak lépe zaplňuje. Odřeknout si nějakou tu kávičku, skleničku - co by jsme pro to naše zlatíčko neudělaly. No a veselý noční program, o ten se nám přeci taky postará ta naše největší radost. O finanční stránce věci - v době kdy je módním zvykem brblat jak je všechno drahé - netřeba mluvit. Zbývající kila, které jsme si spolu s miminkem odnesly z porodnice jdou taky pěkně skoro samy dolů, miminko většinou nemá problémy se zácpou, a posilujeme také jeho přirozenou imunitu. A opravdu není nic krásnějšího než mít tu možnost a výsadu přiložit si ten náš poklad k prsu a prožívat tu neopakovatelnou blízkost a vzájemnost.

A milé maminky opravdu je to výsada, protože bohužel je spousta maminek které nemají tu možnost volby a bohužel kojit i přes velkou snahu, vůli a přání nemohou.

 

Jak se tedy rozhodnout? Maminky, myslím že žádná volba není špatná a nejlepší je volba SRDCEM. Jedině tak budete spokojené vy i vaše miminko. A to je to nejdůležitější, protože všechny vaše nálady a pocity se promítají do toho vašeho něžňoučkého uzlíčku štěstí a opravdu to není otřepaná fráze že SPOKOJENÁ MAMINKA ROVNÁ SE SPOKOJENÉ MIMINKO.