Mušky kapotě auta nesluší

10.12.2022 09:21

Není nic horšího, než když svého čtyřkolového miláčka hýčkáte a on je i po projetí myčkou plný zaschlých mušek. Jestliže i vaše přední světla, poznávací značku i kapotu auta hyzdí stovky mušek a vy se jich nemůžete zbavit, poradíme vám, jak na to to!

 

K cestování zkrátka mušky patří

 

A vtipné rady o tom, že jedinou prevencí proti přilepeným muškám i mouchám je jedině vůbec nejezdit, vám určitě k ničemu nebudou. Mušky si cestu na výstavní plochu vašeho auta cestu zkrátka vždycky najdou. Ani nejlepší mycí program na předražené myčce není k ničemu a na drhnutí vlastníma rukama také sázet nemůžete – odnesou to ruce i lak vašeho auta. Na malou prevenci však i přesto vsadit můžete – rozhodně nenechejte mušky na kapotě či světlech díky teplu a sluníčku dlouhodobě přischnout. Rozkládající se tělíčka totiž obsahují překvapivě silné kyseliny, které dokonce po dlouhé době mohou poškodit lak vašeho auta.

 

Nejosvědčenější prostředky, na které je spolehnutí

 

Každý automobilista dobře ví, že kvalitní chemický přípravek k odstranění mušek z kapoty je k mání na každé pořádné benzínce. Stačí aplikovat čistič dle návodu, většinou je výrobci doporučováno nechat jej pár minut působit a pak omýt proudem vody. Základním pravidlem je však v každém případě používat pouze hadříky z mikrovlákna či měkké houby – nikdy ne drsné houbičky! K čištění nepoužívejte ani násilí – díky všudepřítomnému mikroskopickému prachu si totiž lak svého nablýskaného miláčka můžete definitivně poškrábat.

Pokud nechcete nechat mušky na kapotě zbytečně dlouho, ale přípravek nemáte po ruce, dobře vám poslouží obyčejný jar – obzvláště na čerstvé mušky.