Myslete včas na vánoční čas. Aneb hlavně, aby všeho bylo dostatek

13.12.2015 08:18

„Rolničky, rolničky........“ zní známá vánoční melodie z amplionu v obchodním domě. Přeplněné nákupní vozíky, tlačenice u surovin na bramborový salát a u výhodných kosmetických balíčků. Červenolící zákazníci – jedni zlobou, jiní punčem či horkou medovinou.

Jako každým rokem už je to tu zas. Vánoční nákupy. Pro někoho báječná vánoční atmosféra, pro druhého noční můra.

Jak z toho ven? Buď si to užít, přežít, nebo zvládnout pomocí našich rad.

 

Kávičku, papír a tužku

 

I když je do vánoc relativně dost času, abychom se vyhnuli výše zmiňovanému, je dobré, začít si sepisovat už nyní, co vše budeme k poklidnému prožití svátků potřebovat.

Jednak si v hlavě sesumírujeme co budeme péci, vařit, pít a čím budeme hostit návštěvy.

Je větší šance, že na nic nezapomeneme, a máme ještě dost času seznam doplnit a upřesnit.

A v neposlední řadě ušetříme si nejen shon, ale odbouráme tak možnost, že věc na poslední chvíli neseženeme, a také získáme výhodu v podobě ušetření pár desítek korun.

 

Letáky do rukou

 

Když si vše sepíšeme, připravíme se na druhou fázi naší akce. A to jsou reklamní letáky, kterých je každý den plná schránka. Pohodlně se usaďte a listujte, studujte a sepisujte další seznam. Seznam obchodů, kde mají tu či onu věc levnější, či nějakou další nezbytnost, kterou jste objevili. Věci, které mají delší dobu expirace si přeci můžete koupit klidně již nyní a za lepší ceny. Navíc si tak výdaje rozložíte do dvou měsíců a prosinec tak pro vás nebude „ždímacím“ měsícem.

 

Rtěnku a úsměv na rty

 

Říkáte si, co to má společného s tématem? Hodně. Je to totiž neméně důležitá část. Nyní totiž nastává okamžik, kdy musíte svou drahou milovanou polovičku přesvědčit o tom, že je nejlepší čas vyrazit na nákupy. Lákejte jistotou skoro prázdného parkoviště, odměnou v podobě dobrého jídla, a hlavně úsměvem.

 

Úsměvem, ženskostí a vidinou klidných vánočních svátků.