Využijte akčních cen a pořiďte si bazén pro příští léto mnohem levněji

21.12.2018 06:18

 

Sluníčko pálí, rtuť teploměru láme rekordy a děti i dospělí s radostí vyhledávají nejen stín, ale i příjemné vodní radovánky na své vlastní zahradě. Ano, zahradní bazén zdobí téměř každou českou zahradu a velké oblibě se těší i nafukovací bazény. Jejich klady, zápory i tipy na instalaci vám představíme v dnešním článku.

S "nafukovacím" bazénem jste koupání blíž než kdy dřív

Ano, díky nafukovacímu bazénu máte pořádné letní osvěžení doslova na dosah ruky a hlavně bez dlouhého čekání. Jeho pořízení je cenově dostupné a instalace ještě snazší. Stačí bazén koupit, vybrat si pro něj vhodné místo, nafouknout prstenec a začít napouštět vodu. Mezi jasné přednosti nafukovacího bazénu patří nízká cena, rychlá a snadná montáž, lehká manipulace a také bezproblémové zazimování i odzimování. Opomenout nesmíme ani vysokou kvalitu zpracování a odolnost díky třívrstvému PVC.

Umístění bazénu má svá pravidla

Pro správnou funkčnost, a také bezpečné koupání, je důležité ustavit bazén dle návodu, tedy především na rovný a vodorovný podklad. Máte-li rovný pozemek, stačí na trávu položit krycí podložku či starý koberec a začít bazén napouštět. Pokud musíte rovný povrch vytvořit odkopáním zeminy, můžete bazén přímo postavit na vyrovnanou půdu. Důležité je však posbírat ostré kameny, odstranit případné větve a pod bazén položit krycí plachtu, která ochrání dno bazénu. Pokud máte podmínky, nejideálnějším řešením je plochu pod bazénem vybetonovat či vydláždit a máte po starostech z poškození bazénu.

Jak správně napouštět vodu do bazénu?

Odpověď se zdá být snadná - otočíme kohoutkem a voda teče. Napouštění bazénu však může mít svá úskalí a to především přímo v koupací sezóně, kdy se bazén rozhodne napouštět více koupání chtivých majitelů. Často se pak stává, že do bazénu přitéká rezavá voda. Ideálně tedy bazén napouštějte ještě před plným nástupem koupací sezóny. Nastavte menší proud vody a kohoutkem otočte nejlépe v nočních hodinách. Nezapomeňte také důsledně pečovat o čistoty vody v bazénu. I v nafukovacím bazénu můžete úspěšně používat bazénovou filtraci, nejlépe pískovou, a také bazénovou chemii, která se postará o křišťálově čistou vodu.