FIDGET SPINNER to stále ještě umí parádně roztočit!

27.12.2017 09:23

Malá, na první pohled nenápadná věcička, která vás hned na druhý pohled zaujme roztodivností barevného i tvarového pojetí a především svou neuvěřitelnou rotací. Roztočená v rukou šikovných dětí i dospělých zvládne předvádět nejroztodivnější kousky a rozhodně je největším přáním všech dětí. A vyjde vás klidně i na pouhou stokorunu!

Spinner aneb seznamte se prosím

Malý, lehký snadno přenosný a hlavně úžasný fidget spinner - někdy také nazývaný finger spinner - má nejčastěji tvar jakéhosi uzavřeného, ostrého či otevřeného trojzubce, výjimkou však nejsou ani tvary květin či kapky vody.

Díky ložiskům ukrytým ve středu a na koncích výběžků se dokáže roztočit rychlostí až 7 000 otáček a tak jednoduché soutěžení v tom, kdo jej dokáže roztočit rychleji a déle, je zábavou na desítky minut.

Základní verzi získáte skutečně již od stokoruny a je z plastu, připlatit si však můžete i za kovové varianty, ale i pozlacené či osázené drahými kameny. Designové pojetí pak nezná mezí - různé barvy, motivy, potisky ale také světélkování ve tmě, podsvícení pomocí LED světel i různobarevné problikávání, činí ze spinneru jedinečnou hračku, která se může stát i prvním kouskem do zajímavé a netradiční sbírky.

Zábavná vrtulka není jenom obyčejnou hračkou

Zatímco většina hraček po čase upadne v zapomnění a dokáže i pořádně potrápit samotné dospěláky, fidget spinner je úžasný v tom, že je vlastně jakousi zdravotní pomůckou.

Vyvinut byl jako antistresová pomůcka pro děti s autismem, ADHD i dalším širokým spektrem duševních či vývojových poruch. Ano, dokáže perfektně uklidnit rozbouřenou mysl, zlepšuje soustředění a dokonce i paměť.

Navíc kousky, které s ním dokážete, vás okamžitě vyšvihnout klidně i na nejvyšší příčky v sledovanosti na nejrůznějších sociálních sítích. Začít můžete roztáčením mezi prsty a přidávat triky na bradě, nose, uchu, koleni, botě a dokonce i zádech. Stačí pár tréninků a jste nejen v pohodě, ale ještě za hvězdu :)

Fidget spinner pro holky i kluky

Je málo hraček, které v naprosto stejné intenzitě nadchne a poblázní jak holčičky milující panenky, tak malé chlapečky unesené autíčky. A ano, této malé vrtulce se to povedlo naprosto dokonale.

Ať už na pískovišti ve školce, o přestávce ve školních lavicích či na vysokoškolské koleji - kluci i holky zkouší roztočit svůj spinner - a pokud jej ještě nemají, tajně i veřejně po něm touží. I dospělákům se hit letošního léta nevyhýbá.

Manažeři, profesionální řidiči i pokladní, touží zklidnit svou mysl a odreagovat duši díky tomuto neposednému trojzubci. A přestat kouřit, poťukávat si tužkou či při telefonickém hovoru čmárat různé obrazce - i v tom vám spinner dokáže pomoci.

Víte, že...

  • Fidget spinner spatřil světlo světa již v roce 1993, kdy jej americká inženýrka vyvinula jako pomůcku pro děti i dospělé trpící duševním neklidem a podrážděností. Patent si však neprodloužila a tak o své pohádkové bohatství, které mohla nyní na prodejnosti této vrtulky získat, přišla

  • časopis Forbes dokonale předpověděl, jaká bude prodejnost této věcičky v roce 2017 a skutečně, v polovině dubna se po světě začaly dít divy a fidget spinner trhal a trhá rekordy prodejnosti. V naší zemi raketový start točítka začal v květnu - nebudete mít tedy takové zpoždění, když jej dětem koupíte za vysvědčení - ale dokonalé načasování to rozhodně bude

  • díky spinneru čekání s dětmi u lékaře, na úřadě či cestování MHD, ale i klidně na dalekou dovolenou k moři, bude procházka růžovou zahradou. Děti se skvěle zabaví a vy si užijete vytouženou pohodu a chvilku klidu :)