I s příchodem podzimních dní můžete své děti snadno zabavit a unavit

12.12.2019 18:32

 

 

Zima na krku a rozdováděné ratolesti uvěznil doma mráz, sníh a sychravé počasí? Všechny hračky už vyzkoušely, papírů máte pokresleno nepočítaně a ani televizní pohádky už je nelákají? Než opět vysvitne sluníčko a dítka si budou moci zase užívat zimní radovánky, máme pro vás pár tipů, jak děti rozptýlit a zabavit i doma.

 

Kouzelný pytlíček

 

Tak s touhle zábavou nebudou chtít vaše menší ani odrostlejší děti hned tak přestat. A přitom je to tak jednoduché! Stačí vzít látkový sáček – nebo klidně i obyčejný batoh – a dítko poslat za dveře. V místnosti či v celém bytě pak do pytlíku posbírejte různé předměty. Dítko zavolejte, nechte jej zavřít oči a jednou rukou v pytlíku nahmatat onen tajemný předmět. Než ruku s věcí vyndá, musí samozřejmě určit o jaký předmět jde. A hlavně se nezapomeňte střídat – i dítko nechejte do sáčku nasbírat poklady k hádání. Pokud se tato hra ujme, můžete si místo pytlíku vyrobit společně originální krabici s otvory klidně i pro obě ruce a program na celé dopoledne je na světě!

 

Rozvíjej se poupátko

 

Miluje vaše dítko písničky a stále věří na pohádková kouzla? Pak stačí vzít barevné papíry a podle hrnečku nakreslit kolečka. Kolečka nechte dítka vystřihnout – pěkně si potrénují jemnou motoriku – a do koleček nakreslit buď různá oblíbená zvířátka nebo květy nejrůznějších rostlinek. Poté kolečko papíru vezměte a nastříhejte směrem ke středu několik čar – ne však až k samotnému středu, ten musí zůstat celý. Následně nastříhané části ohněte v půlce či šikmo a připravte si písničku, kterou budete zpívat a také větší misku s vodou. Když je vše připraveno, položte kolečka na hladinu – ohyby směrem nahoru - a začněte zpívat písničku. Po pár vteřinách se pomaličku začnou kolečka – květiny – rozvíjet a vy můžete sledovat kouzlo a u toho si do úplného rozvinutí prozpěvovat. A pokus jde opakovat znovu a znovu, stačí nechat květiny uschnout.

 

Halo, tady Pepíček

 

V moderní době mobilních telefonů bude tato retro zábava příjemným zpestřením nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče. Navíc je zaručené, že si tento pokus vezmou vaše dítka ven mezi kamarády. A přitom stačí tak málo. K pokusu budete potřebovat dva plastové kelímky, šroubovák a provázek. Dítka můžete nechat nesmazatelnými fixy kelímky nápaditě pomalovat a pak do jejich dna udělejte dírku šroubovákem. Provázek ustřihněte alespoň v délce pěti metrů a nechte děti provléci jej kelímky a na jejich vnitřní části udělat uzlík. Supermoderní a zábavný telefon je na světě! Zkuste s ním jít klidně za roh a do kelímku mluvte – dítko či vy na druhé straně uslyšíte v kelímku každé slovíčko!