Nevíte, za co nakoupíte vánoční dárky? Nezoufejte, poradíme vám jak na to.

20.11.2015 07:48
 

Venku máme krásný barevný podzim s nadprůměrnými teplotami, a tak si můžeme užívat krás spadaného listí.

A ani nám nepřipadá, že se kvapem blíží vánoční svátky, a za pár dní už bude v kuchyni vonět štědrovečerní večeře, v obývacím pokoji svítit nazdobený stromeček a všude budou pobíhat nedočkavá dítka, plná očekávání a rozzářených oček.

K tomu všemu neodmyslitelně patří vánoční dárky. Bohužel se můžeme lehce ocitnout v situaci, kdy se nám nedostává financí na běžné platby, a tak vánoční dárky jsou pro nás spíše strašákem.

Přinášíme pro vás par rad, jak pořídit pěkné dárky za rozumný peníz, a udělat tak radost blízkým.

 

Půjčky na dárky jsou nejhorším dárkem pro nás samotné

 

I když sobě i rodině chceme dopřát bohaté vánoce, opravdu není rozumné, půjčovat si na ně peníze. Řeknete si „ alespoň jeden den v roce ať se pomějeme....“. Jenže při zvažování této možnosti myslete na to, že pak ostatní dny po celý další rok – a třeba ne jenom jeden – budete převracet každou korunu o to více. A spoléhat se na to, že v novém roce se situace třeba zlepší, není příliš moudré. Raději se snažte vyjít z toho mála co máte.

Stejně tak, jako se nechcete chlubit svou finanční nouzí, nemusíte se nikomu chlubit s tím, jak jste dárky pořídili.

 

Zkuste si zasoutěžit

 

Určitě rádi surfujete po internetu a třeba jste i zaregistrováni v některých internetových magazínech.

Internet a jeho stránky jsou plné soutěží, stačí se rozkoukat, věnovat pár minut hledání správných odpovědí a pak si jen držet palce, aby se na vás usmálo štěstí a měli jste výhru – kterou můžete podarovat – doma. A teď před vánoci se se soutěžemi na internetu roztrhl pytel. Nakoukněte :)

 

Sbírejte body

 

Spousta obchodních domů, peněžních ústavů, ale také internetových magazínů, obdarovává své klienty za jejich věrnost sbíráním bodů. Možná také patříte mezi ně – zkontrolujte si proto stav svých bodů a možnosti jejich výměny za příjemné dárky – v podstatě pro celou rodinu.

 

Aukce, bazárky, bazary

 

Opět je nejlépe zasednout k internetu a probírat se velkým množstvím takovýchto stránek. Věnovaný čas se vám odvděčí tím, že najdete spoustu zajímavých kousků. Budete se možná divit, ale často lidé prodávají zboží nové, nepoužité, které sami nevyužijí, nebo se jim sešlo doma vícekrát. A že je tak levné? Možná jsou sami ve finanční tísni a potřebují rychle hotovost.

Na co nesmíte samozřejmě zapomenout, je zároveň také zvýšená opatrnost a obezřetnost, aby jste se nestali obětí podvodu. Nejlépe je tedy nakupovat na stránkách s nutnou registrací, přečíst si něco o prodávajícím a neplatit napoprvé předem :)

 

Obchodní domy, e-shopy

 

Před vánoci se předhání o náš zájem nabídkou různých akcí, slev, letáčků a katalogů. E-shopy nabízí třeba dopravu zdarma, dáreček k nákupu navíc. Ale také výprodeje starších kolekcí, zboží, které jim leží dlouho na skladech, nebo jen ruší kamenné obchody a zbavují se zboží. Příležitost právě pro vás :)

 

Držíme palce, aby se vám nákup povedl a vánoční dárky potěšily obdarované, ale také vás, při pohledu na jejich usměvavé tváře :)