Proč si pořídit zahradu - sedm dobrých důvodů

20.10.2015 23:03

Bydlíte v bytě a do přírody vyrážíte jen o víkendu? Vaše vycházky směřují maximálně s pejskem do parku, nebo s ratolestí na dětské hřiště? Toužíte po kousku zeleného klidu?

Právě pro vás přinášíme pádné argumenty, proč se nebát investovat.

 

Důvod první

 

  • o víkendu se jen nudíte, bloumáte městem a nevíte kudy kam? Kávičku by jste si vychutnali skoro zadarmo, pěkně v houpací síti, nebo třeba v bazénu. A to v horkých letních dnech je ideální čas na to, být naložený někde u vody. A postačí třeba blízká řeka.

 

Důvod druhý

 

  • máte dítka, která jsou ráda venku? No výborně, skvělé řešení právě pro vás. Pěkně pod dohledem, kdy si uzpůsobíte zahradu právě pro aktuální potřeby a zábavu vašich dětí, beze strachu, že se vám někde zatoulají či vběhnou do vozovky.

 

Důvod třetí

 

  • máte čtyřnohého kamaráda? Více psát netřeba. Na trávě se vám krásně vyvenčí i vyběhá, a pokud si pořídíte navíc i házeč míčků, budete pohodlně sedět ve vašem křesílku a pejsek bude vesele běhat a běhat.

 

Důvod čtvrtý

 

  • pracujete manuálně, nebo naopak duševně? A víte o tom, že odborníci manuálně pracujícím doporučují trávit volný čas relaxací a lenošením? A těm, kteří se živí duševní prací naopak odpočinek aktivní? Tak tedy, dělníci, šup šup do pergoly a nasávat klid a pohodu, no a třeba učitelé, popadněte sekačku na trávu a sečeme, sečeme. :)

 

Důvod pátý

 

  • rádi mlsáte ovoce a zeleninu? Není nad to vypěstovat si svou vlastní. Sledovat jak roste, starat se o ni, žehrat na nepřízeň počasí či přírody, a pak se pochválit rodině a známým a společně si vychutnat výpěstky.

 

Důvod šestý

 

  • jste tak trochu kutilové, pořád musíte něco tvořit a neposedíte chvíli v klidu bez práce? Popadněte pilku, kladívko, hřebíky a stlučte pro začátek třeba dětem domeček, pískoviště, pejskovi boudu. A proč se držet malých cílů, třeba dojde na pergolu, boudu na nářadí, malou chatku.

 

Důvod sedmý

 

  • cítíte že potřebujete odpočinek i mimo čtyři stěny? Mimo ruch města můžete pod větvemi stromů jen poslouchat bzukot včel, šustění listů stromů, pípání ptáčků a třeba i na pár chvil zdřímnete.....

 

Tak a teď je ten pravý čas pro výběr. Pod sněhem se těžko posuzuje terén, kvalita dřevin, porostů a podobně. Tak tedy hurá na to …...