UMÍTE JEŠTĚ POUŠTĚT DRAKA? Nejvyšší čas to vyzkoušet!

02.12.2016 12:26

 

Také pečlivě sledujete předpověď počasí, a stejně často se pak divíte, kolikrát v jednom týdnu stihnou změnit předpověď? „Září, bude chladné, léto skončilo...“ a za pár dní si přečtete či poslechnete, že „Září bude tropické, podzim se ještě nehlásí o slovo...“ Někdo je rád, druhý brblá, jisté však je, že pokud se nudíte, nebo se jen podzimu nemůžete dočkat, stačí počkat na ten správný vítr. Ať je jaké chce roční období, když nám krásně fouká, nemusíme vůbec sedět smutně doma a nechat nudící se děti devastovat byt. Oprašte starou dobrou zábavu, a protáhněte své klouby i úsměv do široka. Je čas pouštění draků...

 

Nastal čas předvést své umění a vypustit draka

A že to tedy pořádné umění vážně je! Od přípravy, až po samotné pouštění. Draka si můžete vyrobit sami doma, nebo koupit za pár korun v supermarketu, nebo dokonce ve speciálních prodejnách pořádné mistry drakiád. Ty se také už pár let na mnoha místech naší země pořádají, a vy tak své umění můžete předvést před širokým publikem, a třeba vyhrát i pěknou cenu. I když největší odměnou vám stejně bude šťastný smích vašich rozdováděných dětí. Samotné pouštění draka pak je přímo alchymie a věda, rozhodně se jako rodiče pořádně naběháte. Ale to vám vůbec neuškodí :)

 

Vyrobte si draka dle svých dračích představ

Není snad rodič, který ba jako malý klučík či holčička, nestavěl s rodiči svého draka. Byla to zkrátka zábava, o kterou určitě nechcete připravit ani své dítko. A jestli pak drak poletí, či bude spíš tak nějak podivně poletovat, o to vůbec nejde. Důležité je to kouzlo, že budete společně trávit a prožívat neopakovatelný čas, který tak rychle utíká. Klidně nechte děti, ať si svého draka pomalují těmi nejnemožnějšími výjevy či barevnými kreacemi, je to přeci jejich drak divočák :). A abyste nesmutnili, nejlepší bude, když si každý vyrobíte toho svého :). Nezapomeňte na pořádně barevné třásně, dlouhý ocas a motouz pevně omotaný kolem ruky :)

 

I kupovaný drak bude plachtit jako „drak“

Ne vždy je zrovna čas vyrábět draka nového, když minulý vzal za své a venku začalo tak krásně foukat. Proto je dobré mít doma jednoho draka v zásobě z obchodu. Za pár pětikorun si koupíte vcelku obstojně kroužícího draka, ale pořídit si můžete i pořádného dračího jezdce, který bude dokonale brázdit větrné nebe. Oproti vyráběnému ručně vydrží krapet více. Draci jsou často vyráběni z nylonu, nepokrčí se, nepotrhají, ani je nezničí náhlá dešťová sprška. Ovládání je také dobře propracované a let vyvážený. Když se mu podaří vystoupat do výšek, snadno se tam také udrží a nepoškodí se vám. Navíc si můžete vybrat i z modelů XXL, které rozhodně nepřehlédnete vy, ani široké okolí :)

 

JO a na jednu věc bychom málem zapomněli! Nezapomeňte si čepice, venku pořádně fouká … :)